Plaatjes en vensters uit verhouding

Afbeeldingen en vensters kunnen soms overlappend of uit verhouding getoond worden. Dit kan drie mogelijke oorzaken hebben:

1.Ingelogd met verkleind window en daarna gemaximaliseerd

Het Telforce scherm past zich aan, aan de grootte van het scherm op het moment dat je inlogt. Daarna niet meer. Dus als je scherm eerst klein is, dan inlogt en het daarna groter maakt komt alles er heel gek uit te zien. Oplossing: Log uit, maak je browserscherm beeldvullend en log dan weer in.

2. Nieuwe versie maar oude versie nog in cache

Het kan zijn dat er op jouw systeem een nieuwere (of oudere) versie van Telforce is uitgerolt. Normaal gesproken als het versienummer wijzigt hoeft dit niet maar in sommige gevallen moet je dan zelf de cache leegmaken. Om dit alleen voor de Telforce site te doen volg deze stappen:

  1. Log uit
  2. Rechtsklik nu op een lege plek in het scherm en kies 'Inspecteren'
  3. Er gaat een developer frame open, hiermee hoef je niets te doen maar laat die even open staan
  4. Klik nu linksboven met de rechtermuisknop op het Refresh icoontje en kies 'Cache wissen en geforceerd vernieuwen'.
  5. Waarschijnlijk wordt je nu opnieuw ingelogd. Log weer uit. Sluit het developer console. Log weer in.

3. Onbekende resolutie

Telforce is ontwikkeld op basis van de meest populaire resoluties. Dit zijn 1920x1080 en 1366x768. Als jij een andere resolutie hebt dan horen we dat graag. In Windows kun je de resolutie controleren door naar je bureaublad te gaan en dan rechts te klikken en dan kies je 'Display/beelscherm instellingen'. Controleer ook of de schaal wel op 100% staat en toevallig niet op 125% gezet is!